teha

Alla inlägg den 22 september 2015

Av Thobias Nilsson - 22 september 2015 23:30

NU ÄR DEN ÄNTLIGEN HÄR! LISTAN! Listan över Sveriges tio största städer rangordnade efter var jag helst skulle bo! Jag bortser just nu från om jag känner folk i staden eller inte. Så i praktiken skulle kanske listan vara lite annorlunda. Men om man bara ser till städerna skulle det nog bli så här:

10. Västerås
Västerås är säkert en trevlig stad på många sätt. Men de gånger jag varit där tycker jag det har varit en ganska intetsägande stad. Det finns ett fint slott, någon trevlig park. Men i övrigt är det inte så mycket speciellt med staden. på den positiva sidan kan man ju säga att det endast tar 56 minuter med tåg till Stockholm. 

9. Helsingborg

Helsingborg är en stad som jag inte känner till särskilt bra. Det lilla jag sett av Helsingborg har varit trevligt. Men det är ett minus för att den ligger i Skåne och på västkusten. Jag tänker Helsingborg som en lite stökig stad. Jag vet inte om det stämmer eller bara är något jag fått för mig?


8. Linköping
Jag får ganska lätt bilden av att Linköping är en ganska tråkig stad. Kanske är det för att jag alltid jämför den med Norrköping. Linköping har inte någon symfoniorkester eller ens en sinfonietta. Det är ett stort minus. Men naturen kring Linköping är otroligt fin. Staden känns också som en levande och framåtdrivande stad, vilket jag gillar. 


7. Göteborg

Det känns nästan lite fel att placera Göteborg så långt ner på listan. Men faktum är att jämfört med de andra städerna är jag inte lika lockad av Göteborg. Det finns jättefina och trevliga områden i Göteborg. Göteborg har också ett stort utbud av kultur, med duktiga orkestrar och en opera. Men många delar av staden känns lite tråkiga och småfula. Dessutom är staden alldeles för gles och utspridd. Vädret talar också emot precis som mångas benägenhet att höja staden i skyarna. Det är nog helt enkelt inte en stad för mig, även om det är en storstad. 


6. Malmö

Malmö har i lång tid varit mitt hatobjekt. "Aldrig Malmö", har jag sagt. Men jag har vänt ganska mycket. Staden har en tät och kompakt stadskärna, det är en stad som känns i framkant, den ligger nära Köpenham, den har fina stränder o.s.v Negativt är naturligtvis gängbråken och våldproblemen i staden. De som känner till staden bättre än mig säger också att bara vissa områden i staden är fina, medan de flesta delarna är byggda i tråkig funkisstil. 


5. Örebro

När jag kom till Örebro för första gången för några år sedan blev jag helt tagen av hur mysig staden var. Kanske berodde det på att det var sommar och fint väder, men den var så fin. Både vid slottet, längs ån och i stadsparken. Sedan dess har det varit något trevligt och lockande med staden. Minus är att den ligger lite dumt till. 


4. Uppsala

Uppsala har ju helt klart sin charm. Lite gamla hus längs ån, studenter som sitter och pluggar överallt, domkyrkan, slottet o.s.v Dessutom ligger staden så nära Stockholm att man utan problem kan pendla till Stockholm. Det är en fin, gammal och traditionsbunden stad. 


3. Norrköping

Norrköping är en riktigt trevlig stad. En gammal arbetarstad som i en period var Sveriges tredje största stad. Det är en behaglig och fin stad. Tillräckligt stor för att man ska kunna hitta det mesta man behöver, men tillräckligt liten för att den ska kännas mysig och hemtrevlig. Jag älskar spårvagnarna! Och dessutom har staden en full symfoniorkester! 


2. Jönköping

Jag vet egentligen inte helt varför, men Jönköping lockar mycket! Det är en vacker stad som ligger vackert till vid Vättens södra ände. Den ligger nära Gränna och Visingsö, med sin fascinerande historia. Staden är ju ett fäste för frikyrkorna vilket jag naturligtvis tycker är trevligt. Alla jag känner som kommer från Jönköping är trevliga, snälla och härliga människor. Det är en stad jag väldigt gärna skulle vilja pröva att bo i.


1. Stockholm

Det kommer nog inte som en chock för någon att Stockholm ligger på min förstaplats. Stockholm är en av de absolut vackraste städerna jag sett. Det är nog bara Paris som kan konkurrera. Den är tillräckligt stor för att man ska kunna känna storstadspuls, men inte så stor att man inte kan känna sig trygg och hemma i den. Stockholm är tillräckligt stort för att ha tydliga stadsdelar med olika karaktär; hippa Söder, fashionabla Östermalm, råa Farsta, konstnärliga Midsommarkransen o.s.v  Även om det är en storstad är det nära till skog, vatten, ängar, skärgård m.m Jag kan fortsätta räkna upp fördelar hur länge som helst. Om jag får välja helt själv kommer jag aldrig flytta från Stockholm! =)

Presentation


Jag är en kristen kille som härstammar från Lönneberga, men som flyttat till Stockholm för att försöka bli trombonist. Jag har åsikter om det mesta och man får nog ta mig med en nypa salt ibland.

Kan tilläggas att förutom att jag snöat in på klassisk

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards