teha

Direktlänk till inlägg 26 september 2013

Vad har hänt egentligen?

Av Thobias Nilsson - 26 september 2013 23:00

Ja det kan man ju fråga sig! Men jag lever och mår bra kan jag försäkra er, även om det blivit glest med inlägg här. Jag har bara haft fullt upp hela tiden både med skola och med att träffa kompisar. Men kommer desto fler bilder! ;)


Jag har hunnit hälsa på hos Steffi, där vi bland annats gjorde vuxenpizza. D.v.s pizza som har typ mozarella och sånt på istället för banan och ananas och sånt som jag brukar ha på! Det var jättegott! När vi träffas brukar det också sluta med att vi nördar lite piano. Vi försökte oss på att spela fyrhändigt piano, men vi var så trötta så vi spelade i minst 5 olika tonarter samtidigt. Men det såg vi inte som något problem eftersom de gamla bachpreludierna som bara går i en tonart i taget är så uttjatade att vår version bara gav lite fräscht sting till musiken. 


Jag har också varit på Grönalund tillsammans med grabbarna grus som i det här fallet var Mattias, Tomas och Daniel. Jag ville inte ta med min bra kamera till Grönan så ni får klara er med mobilbilder. 



Jag ÄLSKAR nöjesfält! Det blir extra roligt om det är någon med som är lite åkrädd, men som ändå kan övertalas att åka med! Daniel är en sån! Om ni åker dit måste ni åka insane! Otroligt härlig och lite läskig. Ni måste också åka eclipse såklart. En slänggunga 120 meter högt upp. Världens högsta faktiskt =)




Tomas hittade sin idol! Och när man har hittat sin idol får man ju inte släppa taget för allt i världen!


 

Det var riktigt fint väder den dagen! Det var sista riktigt varma dagen, så vi hade verkligen tur =) 


Jag har också försökt att var ute och fota lite, men det har varit svårt! Det har varit väldigt soligt mycket av tiden, men så fort jag har haft lite tid till att fota har det kommit moln. Alltså VARJE gång! Jag blir så irriterad. Och de dagarna som jag inte har haft tid att fota har det varit strålande sol och nästan inte ett moln på himlen. Idag var t.ex en sådan dag!


På bilden här ser ni Valhallavägen, på Östermalm. Det är på den här gatan som musikhögskolan ligger. 



Här är jag på Södermlam igen. Jag gillar att fota på Södermalm, för det finns så många olika miljöer där!


Av en ren slump gick jag förbi Anna Lindhs grav bara någon dag efter att det var 10 år sedan hon blev mördad. Jag minns den dagen hon dog. Vi hade bild i sjuan och när vi hörde det på radion sa läraren "Ni förstår vad det här betyder va?" och en elev i klassen svarade "Ja, hon var ju viktig! Hade du dött hade det ju inte gjort något!". Lärarrespekt i Sverige på 2000-talet... 

På den där kyrkogården sprang det runt en massa kaniner som inte var så rädda för mig. Men varför skulle de? Jag är ju snäll som jultomten!

 

   

Katarina kyrka

 

   

En dag när jag var inne i city så stod det en massa kostymklädda män med röd mask och en portfölj. Jag förstod inte vad det var, men tyckte det såg ganska häftigt ut.  

 


Jag har naturligtvis också övat en hel massa trombon, och även bäbistrombon (vissa kallar det för alttrombon) som ni ser på bilden, gått på konserter, träffat kompisar, varit i kyrkan, shoppat och annat smått och gott! Livet som musikstuderande i Stockholm är bra! =)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thobias Nilsson - 13 juni 2021 18:17


Eftersom jag anser att målgruppen för min blogg, svensktalande bloggläsare som är intresserade av klassisk trombon och Frankrike,  har varit alldeles för bred tänkte jag idag smalna av den genom att rikta mig till er som dessutom lär er franska el...

Av Thobias Nilsson - 20 april 2021 22:14

Jag har nu bott utomlands i nästan fyra år. I nästan 5,5 år om man räknar med tidigare perioder. En av de stora omställningarna när man flyttar utomlands är språket, och jag får ofta frågor relaterade till mina språkkunskaper. Jag är ju egentligen fe...

Av Thobias Nilsson - 31 mars 2021 22:46

Våren har nu kommit på fullt allvar till Paris, och jag firade det med att gå en rejäl fototur idag.    Vi är egentligen i karantän (eller confinement, som det heter) men jämfört med förra våren är det väldigt lösa regler. Vi får röra oss f...

Av Thobias Nilsson - 12 mars 2021 21:58


En del av er kanske någon gång har funderat på att flytta till Frankrike och pröva att frilansa här. Eller så kanske ni bara tycker det kunde vara lite intressant att veta hur det går till här. Jag har nu bott i Frankrike i drygt 3½ år, och försörjer...

Av Thobias Nilsson - 24 november 2020 17:11

Jag är en stor förespråkare av att alla borde lära sig åtminstone två främmande språk. Alla språk har många bra anledningar till varför man borde lära sig just det språket. Idag har jag valt att ta upp några anledningar till att lära sig franska, ...

Presentation


Jag är en kristen kille som härstammar från Lönneberga, men som flyttat till Stockholm för att försöka bli trombonist. Jag har åsikter om det mesta och man får nog ta mig med en nypa salt ibland.

Kan tilläggas att förutom att jag snöat in på klassisk

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards