teha

Alla inlägg den 3 mars 2017

Av Thobias Nilsson - 3 mars 2017 22:34

I onsdags fyllde jag år. Det är egentligen inget märkvärdigt i sig, för jag fyller år varje år ungefär vid den tiden på året. Men det som var speciellt i år var att jag fyllde just 26 år, vilket är första gången. 26 år är en riktig skitålder! Man är inte längre bara halvvägs till 50, utan man är nu närmare 50 än 0! Som om inte det i sig är tillräckligt hemskt har många företag infört en straffavgift för att du är gammal, som man får betala när man fyllt 26 år. T.ex har SJ och SAS såna straffavgifter! 


Men det som är bra med att fylla 26 år är att man blir firad. Jag fick en utsökt trerättersmiddag lagad av Cecilia, hemma hos mig och en otroligt trevlig kväll tillsammans med Cecilia, Daniel och Steffi. 


Till efterrätt fick vi en cheescake med färska bär. Makalöst gott! I alla trevligheter glömde jag bort eländet med att jag blivit 26 år, och nu så här två dagar senare känns det inte som att det finns någon vits med att få 26-årskris så jag hoppar krisen i år och tar en dubbel kris nästa år när jag fyller 27 istället. 


Men det var inte slut med festandet för det! För i går var det ju fössta tossdan i mass, alltså Smålands nationaldag. Och det firas naturligtvis med massipantåta. Jag är kanske lite hycklare för den småländskan jag pratar/pratat uttalar rs precis som rikssvenskan. Men jag gillar hela idén och gillar att fira något, så jag har helt hoppat ombord på fössta-tossdan-i-mass-tåget och bakade en massipantåta för att fira dagen. Det var första gången jag gjorde en tårta och det är ju alltid speciellt, men den gick att äta. Tyvärr var vi ganska få smålänningar som kunde/ville komma. Men vi fick stöd av lite vänner som inte är smålännigar men som kände att de ändå ville fira, så vi var ca 10 personer (varav 3 uppvuxna i Småland) som åt tårta, spelade spel och pratade småländska när vi kom ihåg det och kände för det. Det blev en riktigt trevlig kväll, och är värt att firas fler år! :D

Presentation


Jag är en kristen kille som härstammar från Lönneberga, men som flyttat till Stockholm för att försöka bli trombonist. Jag har åsikter om det mesta och man får nog ta mig med en nypa salt ibland.

Kan tilläggas att förutom att jag snöat in på klassisk

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards