teha

Direktlänk till inlägg 24 augusti 2016

OS 2016

Av Thobias Nilsson - 24 augusti 2016 21:26

Nu är OS över... tråkigt! :( Jag älskar OS! Det är helt underbart att få se tävling efter tävling i alla möjliga märkliga sporter.

  • Sverige fick 11 medaljer, varav två var guld. Av våra 6 silver, var 4 stycken brutalt nära att bli guld. Emma Johansson kom i mål på sekunden samtidigt som vinnaren i ett cykellopp som tagit nästan 4 timmar, Henrik Stensson sköt bort sitt guld på greenen vid sista hålet i golfen, Peder Fredricson var en halv sekund ifrån guld i hästhoppningen och hade reglerna varit samma som i förra OS hade Marcus Svensson fått guldet i skytte. Så jag tycker att Sverige ändå gjorde fantastiskt bra ifrån sig! 

  • Jag får också gratulera Danmark som gjorde ett ännu bättre OS, med några fler brons än Sverige! Starkt jobbat!

  • Sveriges stjärna var ju Sarah Sjöström. Att ta tre medaljer är ju fantastiskt bra! Och att dessutom sätta världsrekord är ju helt makalöst!

  • Jenny Rissveds lopp till guld var nog det som var roligast att se. Jag kände inte till henne innan, och vad jag förstod det som hade man inte räknat med att hon skulle klara att ta någon medalj, utan skulle mest pröva på OS för att sen satsa på OS om fyra år. Men så makalöst taktiskt och säkert som hon körde loppet var fantastiskt att se. Hon tog inte bara guld, utan gjorde det med en riktigt stor marginal. Magiskt! 

  • För mig som bor i Sverige där man tycker det är över gränsen när en präst pratar om Gud i kyrkan, är det väldigt skönt och befriande att se folk från andra länder som vågar stå upp för sin tro utan att bli förlöjligade eller utstötta. Det var väldigt härligt att se hur de amerikanska tjejerna som klart vann stafetten på 4x400m, efter att ha tackat varandra, samlades och snabbt bad en bön och tackade Gud. Det måste vara jättelätt att bli otroligt självupptagen och självförverkligande innom sporten, och då är det fint att se att de kan ha kvar ett större perspektiv. 

  • Jag har inte helt förstått varför Usain Bolt har fått en helt extrem kungastatus i OS. Att han är extremt duktig är det inget tvivel om. Men i det här OS var han t.ex inte nära att slå något världsrekord, men så fort han var på arenan eller bara uppvärmningsarenan filmade de honom konstant och pratade om "kejsaren", även om det på samma arena var folk som slog världsrekord med stor marginal. Jag tycker att han är överskattad =)


  • Jag tycker det var sjukt tråkigt att se den brasilianska publikens attityd. Många idrottare blev utbuade. När Renaud Lavillenie ställdes mot en brasse i striden om guldet blev han utbuad, inte bara när han tävlade, utan också när han skulle ta emot sin medalj. Man ska inte behöva bryta ihop och gråta på en medaljceremoni när man ska få ett OS-silver, på grund av publiken. 

    Julia Jefimova, en rysk simmare, har för några år sedan åkt dit för doping, och i våras testade hon positivt för ett ämne som precis börjat klassas som doping. Så man kan absolut tycka att hon inte borde få ha varit med på OS. Men uppenbarligen ansågs det inte tillräckligt allvarligt för att hon skulle bli avstängd, och har det beslutet tagits kan man inte bete sig som ett rövhål mot henne bara för att man själv tycker att hon inte borde få vara med. Hon blev totalt utbuad och till och med utmobbad av de andra simmarna. Förståligt nog bröt hon ihop, men fick ändå med sig två silver från OS. 

  • Men det finns också många exempel på när det har varit bra sportsmannaskap på OS. Många som har tröstat medtävlande som inte lyckats så bra, hjälpt dem som skadats eller ramlat o.s.v Alltid kul att se! Själv är jag en riktigt dålig vinnare så jag hade förmodligen inte varit så trevlig och schysst som de flesta tävlande på OS är ;)

Nu är det bara drygt 1½ år till vinterOS! Tagga!! :D    

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thobias Nilsson - 13 juni 2021 18:17


Eftersom jag anser att målgruppen för min blogg, svensktalande bloggläsare som är intresserade av klassisk trombon och Frankrike,  har varit alldeles för bred tänkte jag idag smalna av den genom att rikta mig till er som dessutom lär er franska el...

Av Thobias Nilsson - 20 april 2021 22:14

Jag har nu bott utomlands i nästan fyra år. I nästan 5,5 år om man räknar med tidigare perioder. En av de stora omställningarna när man flyttar utomlands är språket, och jag får ofta frågor relaterade till mina språkkunskaper. Jag är ju egentligen fe...

Av Thobias Nilsson - 31 mars 2021 22:46

Våren har nu kommit på fullt allvar till Paris, och jag firade det med att gå en rejäl fototur idag.    Vi är egentligen i karantän (eller confinement, som det heter) men jämfört med förra våren är det väldigt lösa regler. Vi får röra oss f...

Av Thobias Nilsson - 12 mars 2021 21:58


En del av er kanske någon gång har funderat på att flytta till Frankrike och pröva att frilansa här. Eller så kanske ni bara tycker det kunde vara lite intressant att veta hur det går till här. Jag har nu bott i Frankrike i drygt 3½ år, och försörjer...

Av Thobias Nilsson - 24 november 2020 17:11

Jag är en stor förespråkare av att alla borde lära sig åtminstone två främmande språk. Alla språk har många bra anledningar till varför man borde lära sig just det språket. Idag har jag valt att ta upp några anledningar till att lära sig franska, ...

Presentation


Jag är en kristen kille som härstammar från Lönneberga, men som flyttat till Stockholm för att försöka bli trombonist. Jag har åsikter om det mesta och man får nog ta mig med en nypa salt ibland.

Kan tilläggas att förutom att jag snöat in på klassisk

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards