teha

Senaste inläggen

Av Thobias Nilsson - 4 augusti 2017 13:19

Som jag skrivit tidigare, är jag i Vadstena och spelar opera den här sommaren. Operan heter The Importance of Being Earnest och är baserad på Oscar Wildes pjäs med samma namn. Lite kort kan man säga att det handlar om två unga kvinnor som absolut vill gifta sig med någon som heter Earnest, och två män som inte heter Earnest men som låtsas heta Earnest. Och så blir det naturligtvis lite missförstånd och kalabalik. En väldigt humoristisk och fångande historia. Till det här har B Tommy Andersson skrivit musiken, som på många sätt är väldigt traditionell, eftersom historien utspelar sig under 1800-talet. Fin och rolig musik! =)

För några veckor sedan hade vi premiär, och vi fick otroligt mycket positiv kritik. SVT gjorde ett inslag om operan:
https://www.svt.se/kultur/musik/vacker-valljudande-och-mycket-rolig-oscar-wilde-tolkning


I DN skrev de så här:
http://www.dn.se/kultur-noje/scenrecensioner/the-importance-of-being-earnest-efter-oscar-wildes-komedi-pa-vadstena-slott/

Och så här skrev expressen:

http://www.expressen.se/kultur/scen/osannolik-opera/


Metro:
https://www.metro.se/artikel/komisk-oscar-wilde-opera-i-vadstena-xt


Operan ska sändas i radio senare, så om ni vill lyssna så kommer ni kunna göra det i september. Men mycket förloras såklart när inte skådespelet är med. 


Det har varit väldigt kul att göra den här operan! Men nu har vi spelat 8 föreställningar och dessutom haft en hel del rep, så nu börjar jag känna att jag kan musiken. Men det är fyra föreställningar kvar, innan jag åker tillbaka till Stockholm ett par veckor och förbereder flytt till Paris. =)

Av Thobias Nilsson - 29 juli 2017 16:12

Sedan ungefär tre veckor tillbaka har jag bott i Vadstena, i Östergötland, för att spela en opera över sommaren. Egentligen visste jag inte mer om Vadstena än att det fanns ett kloster. Men när jag kom hit, visade det sig att det även finns ett slott!


Vadstena är en supermysig idyllisk liten småstad. Man kan tydligt se att stan har en väldigt lång viktig historia. 


Och villorna är sådär lantligt fina, med trädgårdar med mycket blommor och fruktträd. Staden verkar ganska vämående generellt.


Kolla här, vilken småstadsidyll! Det krävs egentligen ganska lite för att det ska se idylliskt ut. Kullersten, lite svängd gata, inga funkishus och lite klängrosor så är det i hamn. Jag undrar om Vadstena stad uppmanar folk att odla rosor, eller om alla bara känner en stor längtan efter att plantera klängrosor över allt... 


Många hur har små mysiga bakgårdar


Något som Vadstena har gemensamt med Lönneberga är fascinationen för gamla bilar. I Lönneberga är det varje torsdagskväll som alla ställer upp sina veteranbilar för en kväll av inbördes beundran ackompanjerade av någon trubadur. I Vadstena är det istället på onsdagskvällen. Men i övrigt skiljer det sig inte något...


Vadstena ligger precis vid Vättens strand, och som alla städer med någon självaktning (samt Malmö), finns det en fin strandpromenad som man kan strosa på


 

Och invid strandpromenaden ligger fina parker och grönområden. Många möjligheter för sol och bad. Otroligt härligt =)


Ok, den här bilden är tagen ca 2 km utanför Vadstena, men ville bara visa hur fina stränder det finns här 


Befolkningmässigt är Vadstena bara ett par hundra invånare större än Hulstfred. Men ändå har Vadstena så otroligt mycket fler stora fina byggnader, och ett större utbud av restauranger, caféer och småbutiker. Men det beror nog till största delen på att det är så mycket fler turister i Vadstena. 


Här ser ni gamla klostret och klosterkyrkan. 


Det är en fin kyrka, men också en väldigt märklig. Det är en protestantisk kyrka men har nog aldrig sett en protestantisk kyrka som är så katolsk. Många bilder och skulpturer av heliga Birgitta och Maria, och små altaren där man kan tända ljus för dem o.s.v Mycket märkligt tycker jag! Men tror inte Svenska Kyrkan bryr sig lika mycket om teologi som de bryr sig om turister vill se heliga Birgitta... 


Vi håller alltså till på slottet när vi spelar operan. (Det är en opera som heter "The importance of being Earnest", som är baserad på Oscar Wildes pjäs med samma namn. Kommer göra ett inlägg om operan senare.) Det är ju alltid en trevlig arbetsmiljö att jobba på ett slott. Det passar mig fint! Slottet har till stora delar byggts upp av Gustav Vasa, och påminner ju mycket om till exempel Kalmar slott.  


När vi kommer ut från slottet efter en föreställning, brukar det alltid vara så otroligt fin kvällssol, så en dag tog jag med kameran för att föreviga det. Som alltid är det ännu finare i verkligheten, men tycker det blir ganska fint på bild också =)


Vadstena har även ett stort djurliv, med bland annat igelkottar... 


... och ugglor. På en gravsten i en kyrkogård kl 12 på natten. Känns lite clyschigt.   

Kvällarna här är ju otroligt fina!


Och sjön ligger precis i rätt riktning för att man ska få en makalös solnedgång. 


Avslutar med några bilder på slottet och en nästan helt spegelblank vallgrav. 

Av Thobias Nilsson - 16 juli 2017 22:10

Innan jag åkte söderut under sommaren sprang jag runt i Stockholm och filmade olika platser för att göra en time lapse-film. Egentligen är väl inte filmen en äkta "time lapse", för time lapse innebär egentligen att man tar foton med ett visst intervall och sedan spelar upp bildspelet så snabbt så att det ser ut som en film, och jag har helt enkelt filmat och sedan snabbat upp filmen. Men effekten blir typ den samma. 

Det finns massor med filmen som hade kunnat göras bättre, och någon gång kanske jag gör om den och gör den bättre, men jag hoppas att jag ändå lyckats fånga något av det som jag älskar så mycket med Stockholm. Såhär blev den:
 


Här ser ni en mycket proffsigare time lapse film, som någon gjort i Paris:


eller en otroligt häftig från Jönköping:

Av Thobias Nilsson - 13 juli 2017 18:49

Efter midsommar fick jag 1½ vecka semester. Eller, semester och semester. Det var ju inte betalt, så egentligen var jag väl bara arbetslös. Hur som helst hade jag tid att åka och besöka Christina och Daniel i Olsfors, utanför Borås, för första gången sedan de köpte huset för ett år sedan. 


De planterar och donar i trädgården, dagarna i ända och har verkligen fått ordning på trädgården. Mycket jobb, men om man tycker det är kul så går det väl bra =) 


De bor ovanför en rejäl backe. Backen ska hindra oönskade människor att ta sig upp och störa dem. För tro mig, har man inget speciellt ärende ovanför backen orkar man inte gå upp för den!


Det är alltid härligt att sitta ute i en trädgård och grilla på sommaren! 


Eliah är en glad liten kille som blivit ganska stor nu! När jag var där och besökte dem verkade han precis vara på gränsen att börja gå. Men han föredrar utan tvekan att någon bär runt på honom, och allra helst ska det vara Christina.


Förutom sin mamma och pappa, tycker Eliah också mycket om mina tromboner! Så fort han såg trombonerna kröp han i turbofart fram till dem och skulle ta dem. Det kan hända att det hänger ihop något med att de är guldiga och glänser. Men jag ser det som ett mycket gott tecken! Det är ju allmänt känt att en person som har en fäbless för tromboner är en högst sympatisk person. (OK, ska jag vara helt ärlig har jag träffat trombonister som motbevisat det)


Efter Olsfors, blev nästa stopp Lönneberga för att hälsa på mamma och pappa. En dag gjorde vi en liten Smålandsutflykt och då passade jag på att knäppa några bilder. 


Småland är väldigt dubbelt. Å ena sidan finns det de stora tråkiga tallskogarna med planterade träd, och halvtråkiga samhällen som Högsby och Nässjö. Å andra sidan finns det, det otroligt idylliska lanskapet med grusvägar, röda trästugor, gärdsgårdar, stenrösen, ekar och små berg, och de supermysiga städerna som Eksjö och Vimmerby. Beroende på var i Småland jag är kan jag tycka att det är ett av Sveriges tråkigaste ställen eller ett av Sveriges absolut vackraste ställen. 


På den här lilla turen vi tog, såg jag mycket av det otroligt mysiga Småland. Det är viktigt att fylla på sin lanskapspatriotism ibland ;) 


Vi var vid en gård där det fanns lite djur, någon gårdsbutik och ett café, men mamma hade hört att det skulle finnas ett ännu trevligare café en bit bort så vi struntade i att fika här och åkte istället vidare. Men det visade sig att det andra cafét var stängt den dagen. Den besvikelsen! Mamma, pappa och jag satt alla tre och grät högljudt på vägen tillbaka till Lönneberga. Men så körde vi igenom en annan mysig smålandsby som hade ett öppet café. Så fort jag fick syn på cafét tvärnitade jag (bokstavligt talat, för jag glömde att bilen är automatväxlad och att pedalen som jag trodde var koppling, istället var broms) så att mamma och pappa höll på att strypas av sina bälten. Men vi fick vårt fika, och alla var glada och nöjda och ansåg att det var värt den lilla bältesstrypningen. 


Här ser ni mamma, närmast dörren. 


Inget blogginlägg är bra om man inte har med en bild på ett gulligt djur. Så här får ni se en gullig get.   

Av Thobias Nilsson - 20 juni 2017 23:07

Jag antar att jag sagt att jag flyttade från Bergshamra i Solna, till Gärdet i Stockholm, för ett år sedan. Men jag tror inte jag visat några bilder på lägenheten eller området. Så här kommer en hel drös bilder från både lägenheten och hela stadsdelen Gärdet. 


Lägenheten är en trea, med balkong, diskmaskin och tvättmaskin. En ren lyx! Jag delar den med Daniel K. Men det är naturligtvis inte ett förstahandskontrakt, utan det är en lägenhet som jag fått genom försvarsmakten, och jag hade varit tvungen att flytta ut ur lägenheten i slutet av sommaren även om jag inte skulle flytta till Paris. 


Så här ser framsidan och baksidan av huset ut. Lägenheten är jättebra, men det bästa är ändå läget. Jag ÄLSKAR att bo centralt! Jag har 3 min cykel till musikhögskolan, 2 min gå till LDK, 7 min cykel till AMK, 10 - 15 min cykel till Berwaldhallen, Konserthuset och Operan. 7 min till Humlegården/Stureplan och 15 minuter till centralen/drottninggatan.  Men ändå känns området otroligt lugnt. Jag behöver aldrig vara rädd för att gå själv mitt i natten, och det är inga störande ljud, och nästan ingen trafik i närområdet. 


På ena sidan av huset ligger kavallerikasern, där LDK håller till, och där jag tidigare gjorde ridkursen. En fin, pampig huvudbyggnad. Det är mot den här sidan mitt sovrumsfönster vetter. Så nu när jag skriver det här inlägget ser jag den här byggnaden genom fönstret =)


Ja, det finns naturligtvis hästar på K1...


Ridhuset på K1 är inte så jättemånga år gammalt. Ett fint och bra ridhus, där jag haft ett trettiotal ridlektioner och blivit avkastad en gång! :D


Gatan som leder in till mitt hus. Jag gillar att man använder mycket kullersten i området. Det känns som en gammal mysig småstad, även om de flesta husen är i funkisstil. 


Erik Dalbergsgatan, som är den stora vägen som min lilla väg leder ut till, och som i sin tur leder till Lidingövägen i ena änden och Valhallavägen i andra änden. 


Tessinparken på Gärdet


Lilla parken jag får gå igenom när jag ska till KMH. 


Husen på Gärdet är inte alls lika pampiga och fina som på Östermalm (Gärdet tillhör Östermalms stadsdelsområde, men i vanliga fall när man säger Östermalm, menar man området söder om Valhallavägen, medan området norr om Valhallavägen är Gärdet), utan går nästan uteslutande i funkisstil, vilket jag inte brukar gilla. Men jag tycker ändå att funkishusen på Gärdet ofta kan vara ganska trevliga!


På Gärdet ligger också den nybyggda Kungliga Musikhögskolan. Den invigdes hösten 2016, efter att man kämpat i ca 50 år för att få en ny musikhögskola. Jag tycker den har blivit jättebra, med fler och bättre konsertsalar, många lektions- och övninvsrum och bara allmänt mycket schysstare standard. 


Det är otroligt härligt att stå i körsalen (glassalen på vita byggnaden) på kvällen och se ut över Valhallavägen samtidigt som jag övar David eller Tuba Mirum. Ni kanske ser att det hänger något under körsalen? Det är ljudvågorna på en inspelning av orden "Sschh! Tysst! Lyssna!". Frågan är om det är tänkt att vara en uppmaning till stockholmarna, konsertpubliken eller musikerna...  


Byggnaden har också gett stockholmarna ytterligare en trappa i solläge. Stockholmarna älskar att sitta på trappor i solen. Kolla t.ex konserthustrappan, dramatentrappan eller sergelstrappan en solig dag så ser ni vad jag menar!


Tegelbyggnaden är ett gammalt stall, som nu byggts om till KMHs bibliotek, och som sitter ihop med resten av huvudbyggnaden. 


Mellan tegelbyggnaden och glasbyggnaden kan ni kanske se ett upplyst fönster? Det är på bruna villan, som tidigare var gula villan, och som under många år var huvudanledningen till att inte nya musikhögskolan fick byggas. Det var ett ganska fult, nedgånget trähus som i Småland skulle ha rivits med glädje, men som i Stockholm blev k-märkt och till varje pris skulle bevaras (samtidigt som man vill riva riktigt fina byggnader i andra delar av staden). Tillslut blev en kompromiss att man flyttade villan och målade om den till sin originalfärg. 


Gärdet består av två delar. Den ena delen är bostadsdelen som ni precis fått se. Den andra delen är ett stort friluftsområde, med mängder av möjligheter för sport, picknick, skogsturer m.m Förr i tiden stod det flera ladugårdar på Gärdet, och hela området heter egentligen fortfarande Ladugårdsgärdet, men oftast säger man bara Gärdet. Ladugårdarna finns inte kvar, men friluftskaraktären har bevarats på den här delen av Gärdet. 


Kaknästornet ligger här!


Att få den här miljön bara ett par minuters gångväg från min lägenhet, är helt fantastiskt. När jag springer brukar jag springa ut på gärdet och vidare ut på Djurgården. En bättre löprunda kan man inte tänka sig. 


Det finns ganska gott om hästar på Gärdet 


Ett charmigt gammalt trähus


Som sagt, det är inte svårt att hitta hästar. 


Djurgårdskanalen. På vänster sida är Gärdet, på höger Djurgården. 


Nu kommer några gamla bilder, som jag tog när det var höst. Här är Djurgårdsbrunnsbron (säg det snabbt 10 gånger om du kan!) som leder från Gärdet till Djurgården. 


Bänkarna står på Gärdet. Det stora huset är Nordiska Muséet som ligger på Djurgården, och till höger om det kan ni skymta Diplomatstaden som ligger på Östermalm. Som ni ser är Gärdet rysligt trevligt! Kom gärna och hälsa på mig, men skynda er på, för om drygt två månader flyttar jag! 

Av Thobias Nilsson - 10 juni 2017 12:37

Just nu är jag på väg att gå in i någon sorts sommardvala med lite mindre hektiska dagar och en något mer avslappnad inställning till övning. Men innan man tar sommar måste man avsluta med en fest. Och förra veckan var en riktig fest. På 7 dagar spelade jag 6 konserter/föreställningar. 3 med kungliga filharmonikerna i konserthuset, och 3 med kungliga hovkapellet i operan.



I filharmonin spelade vi ett verk av Varèse som heter Amériques. Det är ett verk för en riktig monsterorkester, med 2 tubor, 5 tromboner (varav en kontrabastrombon), 6 trumpeter, 8 horn, 15 slagverkare, 5 fagotter (varav 2 kontrafagotter) o.s.v Om jag räknade rätt var vi totalt 118 personer i orkestern. Jag kan nog inte säga att det var ett vackert avslappningsstycke, men otroligt häftigt stycke som jag gillar starkt. Jag tycker i och för sig att han har stulit lite väl mycket från bland annat Stravinskijs våroffer och Bartoks konsert för orkester, men det spelar ingen roll när det blir så häftigt. När fagott, cello och kontrabas spelade ett utdrag tillsammans var det tyngre än den tyngsta metalmusiken, men bara sjukt mycket bättre!

Lyssna från typ 21:10 och till slut och skruva upp volymen rejält:

Man får såklart inte samma upplevelse av en inspelning som när man lyssnar på plats, eller spelar i orkestern. Men ni kan nog ändå ana hur det känns. När vi spelade sista tonen hade brasset ”bells up” och Sakari (dirigenten) drog ut sluttonen så att den blev brutalt lång och stark. Efteråt kändes det som att jag blåst ut hela hjärnan. Det är ju precis den känslan man vill ha! ;)

Tuba-trombonsektionen skulle också spela en liten konsert för filharmonins vänförening, och eftersom två trombonister inte kunde den kvällen, fick jag den stora äran att hoppa in. Vi spelade flera olika småstycken. Bland annat det här som är originalskrivet för trombonkvartett av självaste Beethoven:

För er som inte fått tillfälle att prova att spela trombonkvartett med riktigt duktiga trombonister kan jag bara säga att det är något av det trevligaste man kan göra! Prova det! Och behöver ni först lära er trombon så kan jag lära er. 


Men även om jag älskade att spela Varèse, kan man ibland behöva rensa skallen med den främsta av de alla kompositörerna vilket naturligtvis är Tjajkovskij. Så det kändes som balsam för själen när jag fick spela en föreställning av Svansjön på Operan. Det finns många kända avsnitt ur den, men bland annat det här:


Jag spelade också ett par föreställningar av Glada Änkan, med Henrik Dorsin (Ove Sundberg-komikern) i huvudrollen. Han är ju otroligt rolig, och eftersom jag sitter så till att jag kan se scenen väldigt bra när jag inte spelar, kan jag ju sitta och skratta lika mycket som publiken.

Som ni förstår var min förra vecka helt fantastisk. Det kan ju vara nervöst att spela med duktigt folk, men samtidigt är det så roligt och tillfredsställande. Jag tror på riktigt att det fungerar som en drog som man blir beroende av. Jag vill bara spela mer och mer! Men det är en drog som jag är ok med att vara beroende av och då kanske jag har valt rätt yrke! =)


Av Thobias Nilsson - 8 maj 2017 21:53

För en dryg vecka sedan var det Hans Majestät Konungens födelsedag. Han fyllde faktiskt exakt 71 år. Det firades naturligtvis på Stockholm slott, precis som så många gånger förr. 


Marinens Musikkår

Ceremonin började med att Marinens Musikkår, från Karlskrona, marscherade in. 


Innan de andra kårerna kom, spelade Marinens Musikkår ett litet konsertprogram. Precis som vanligt spelade de fantastiskt bra! Framför allt deras andra stycke var väldigt fint. Nu kommer jag tyvärr inte ihåg vad det heter, typ hälsingevisan eller något sånt. 


Arméns Musikkår

Sedan var det dags för Arméns Musikkår, eller AMK, att marschera in. Det var i AMK jag jobbade förra året, men den här gången fick jag istället det stora nöjet att titta och lyssna på dem. 


Kungens födelsedag brukar också vara premiären för AMKs figurativa program. Så även i år. Och vad bra de gjorde det sen! :D Kolla rättningen i bilden här över. Fantastiskt! Och samtidigt spelade de otroligt bra och välbalanserat. Jag vet att jag inte har något överhuvudtaget att göra med inlärningen av deras fig, men jag blev ändå lite stolt över att känna de här musikerna =)


Längst bak i kåren ser ni järngänget med trombonisterna. Kolla vilken makalös rättning!


Ni borde naturligtvis alla gå och se en vaktparad när de spelar sitt fig, men om ni inte kan det så filmades premiären och ni kan se det på youtube:


Kungen och kungafamiljen

Men det är ju trots allt inte stora figdagen vi firar, utan det är ju H.M konungens födelsedag. Så därför var det mycket passande att han dök upp tillsammans med Carl-Philip, på borggården. 


Delar av resterande familjen stor uppe i slottet och tittade ut. Både prinsessan Estelle och Prins Oscar var med och tittade nyfiket =)


Livgardets Dragonmusikkår och beridna högvakten

Till sist kom beridna högvakten till slottet med Livgardets Dragonmusikkår i täten, till publikens stora glädje. Det är något helt speciellt med att se en musikkår komma RIDANDE in på borggården. Det var för att kunna delta vid sådana här parader som jag gick ridkursen tidigare i våras. Jag har inte provat att rida någon parad än, så vet inte hur det skulle gå, men jag hoppas att det skulle gå bra! =)


Efter musikkåren kom vaktstyrkan. Visst är hästarna fina?


... och soldaterna också naturligtvis! 


Det kan vara lite halvknepigt att spela samtidigt som man ska hålla koll på hästen. Men de här musikerna är ju proffs på det så det är en baggis för dem. 


Eftersom nästan hela kungafamiljen var närvarande var det naturligtvis tvunget att vara säkerhet, och det stod lite säpovakter (antar jag?) utställda överallt. Den här vakten stod precis framför mig och svarade vänligt på frågor som folk ställde. En kvinna frågade "Vaktar du alla kungar i Sverige?",
Vakten: Förlåt hur menar du?

Kvinnan: Är det bara den här kungen du vaktar eller vaktar du alla kungar i Sverige?

Vakten (fortfarande snäll men något oförstående): Vi har bara en kung i Sverige!

Kvinnan: Jaha, ok!


Jag fattade ingenting. Jag tänker att det finns tre möjligheter till varför kvinnan frågade det:
1. Hon kommer från ett superrepublikanskt land och fattar inte hur monarki fungerar, men har lärt sig prata svenska utan brytning
2. Hon har någon form av förståndshandikapp
3. Hon har bott hela sitt liv under en sten och det här var första gången bland andra människor

Precis som varje år fick barnen gå fram och ge blommor till kungen. 


AMKs stavförares son har fått en jacka och båtmössa som ser ut som AMKs uniform. Dessutom har han fått en liten stav också. Jättegulligt! :D Han ser förmodligen mycket upp till sin pappa!


Efter att blommorna delats ut spelade musikkårerna tillsammans. Kungssången och Carolus Rex, med fanor på fanfartrumpeterna!


Sedan var det dags för musikkårerna att rida/marschera ut från borggården. 


Kungen gick upp till Silvia och tog emot folkets jubel. 


Estelle gillade att få titta på allt, vinka och dansa med i marscherna. Helt sjukt att hon redan blivit så stor! =)

Efter firandet på slottet fortsatte firandet av konungen hemma hos mig med 15-20 personer på besök. Någon menade att det också var valborg vi firade, men vi alla vet ju att det var konungen vi firade ;)

Ur svenska hjärtans djup en gång

en samfälld och en enkel sång,

som går till kungen fram!

Var honom trofast och hans ätt,

gör kronan på hans hjässa lätt,

och all din tro till honom sätt,

du folk av frejdad stam!


O konung, folkets majestät

är även ditt: beskärma det

och värna det från fall!

Stå oss all världens härar mot,

vi blinka ej för deras hot:

vi lägga dem inför din fot -

en kunglig fotapall.


Du himlens Herre, med oss var,

som förr Du med oss varit har,

och liva på vår strand

det gamla lynnets art igen

hos sveakungen och hans män.

Och låt Din ande vila än

utöver nordanland!


Av Thobias Nilsson - 20 april 2017 21:43

Som många av er säkert märkte var det påsk i helgen. Förutom att påsken innebär ägg, kycklingar, gula färger och påskmust, är det den klart viktigaste högtiden för oss kristna. Det är då vi firar att Jesus dog för våra synder, och sedan uppstod som segrare över både synd och död. Någon som kanske inte helt passar in i det sammanhanget är Capten Jack Sparrow. Men ändå värmde jag upp påskhelgen med att på onsdagen gå på en konsert/filmvisning av Pirates of the Caribbean, med en stor liveorkester som spelade musiken. Det var otroligt häftigt! Orkestern spelade fantastiskt bra och som trombonist och livsnjutare blev jag mycket nöjd över att det mer eller mindre konstant var bastrombonsolo. Maffigt! :D


På torsdagen åkte jag ner till Lönneberga för att hälsa på föräldrarna. Jag hann också vid två tillfällen besöka vår lilla kyrka. Även om det inte är någon regel, är det en tradition att klä sig mörkt och färglöst på långfredagen, och som ni ser hade vi alla lyckats väldigt bra med att följa det! På påskdagen brukar vi istället ofta ha ljusa och glada färger. En fin symbolik =)


I familjen finns nu inte mindre än tre hundar, varav två är ganska små valpar. När Cecilia köpte sin första hund, Milly, höll hon på att ta knäcken på mamma och pappas hund Nicki, genom att springa runt som ett yrväder och hoppa upp på ryggen på stackars skröpliga och halvblinda Nicki. När så Christina köpte sin hund, Lucia, trodde vi att Milly skulle ha förståelse för att hon var sprallig och vild, men Milly hade inget till övers för en busig Lucia. Och nu är det lilla Alice (ljusa hunden på bilden) som har blivit alla hundar och människors stora skräck. När de andra hundarna hör hennes steg närma sig hoppar de upp i gardiner och lampor för att undvika den läskiga hunden. Alice å sin sida tror bara att de busar och skulle aldrig få för sig att skada någon!


På fredagen åt vi också vår traditionella trerätterspåskmiddag. Egentligen brukar vi äta den på söndagen, men vi tog det på fredagen i år eftersom jag var tvungen att åka till Stockholm igen redan på fredagen. 


Här ser ni mig med mitt fadderbarn Eliah. Han är nu drygt 7 månader gammal och har som stora intressen att titta, sitta i knät på folk, vara gullig, äta, bajsa och sova. Han tycker även att det är rysligt kul att springa runt i sin gåstol och se hur många saker han kan riva ner innan mamma och pappa hinner ingripa. Ärligt talat tycker jag det verkar väldigt roligt och skulle gärna prova det om det hade varit socialt accepterat!



Det här är inte en bild från julafton. För vid julafton var det barmark. Men på långfredagen däremot kom det snö! SUCK! Jag älskar snö, men den ska komma på vintern, och inte efter att det redan blivit vår och blommor slagit ut! Jag har skickat ett protestbrev till SMHI och uppmanar er alla att göra detsamma!


Anledningen till att jag åkte upp redan på fredagen var för att kunna vara med och gå en vaktparad med AMK på lördagen. Det var ett ganska långt tag sedan jag gick vaktparad men i förra veckan gick jag två stycken. Jag trodde inte jag skulle komma ihåg något, men det gick relativt bra och var rysligt trevligt! Man behöver en parad lite då och då!


Efter vaktparaden åkte jag till Tomas och Sigrid i Helenelund och fick vara med på en riktig påskfest. Vi fick en påskmiddag, påskdessert, påskgodis och rysligt trevligt sällskap. Dessutom hann vi sjunga en hel massa sånger ackompanjerade av Tomas virtuosa pianospel. 


På söndagen skulle jag egentligen gå ytterligare en vaktparad, men eftersom vi fick ett påskväder med minusgrader och snö, blev paraden i sista sekund inställd, och istället hann jag gå på en påskgudstjänst innan jag fortsatte fira påsk i Helenelund med mat och sällskapsspel.


För att runda av en otroligt trevlig påskhelg, tillbringade jag annandagen med Steffi i Kista, där vi tittade på snabba bilar och åt på fransk restaurang. Jag tror bestämt att jag hittade receptet på en lyckad och välbalanserad påskhelg! :D  

Presentation


Jag är en kristen kille som härstammar från Lönneberga, men som flyttat till Stockholm för att försöka bli trombonist. Jag har åsikter om det mesta och man får nog ta mig med en nypa salt ibland.

Kan tilläggas att förutom att jag snöat in på klassisk

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2021
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards